Ontdek De SmaakTuijn!

Het geheim van de maaltijd

Hou je van smaakvol, puur en gezond eten? Maak kennis met De SmaakTuijn!  In deze bijzondere box vind je verassende biologische kruidenmelanges.  De SmaakTuijn laat je koken en experimenteren met heerlijke seizoensrecepten boordevol groenten. 100% Puur. Het geheim van de smaak uit de natuur.

Proef de dag!

 


Bestel nu Naar recepten

Waarom De SmaakTuijn?

De SmaakTuijn geeft je een bijzondere verzameling van 10 zakjes kruiden- en specerijenmelanges, zorgvuldig gekweekt en samengesteld door de biologische kwekerij Het Blauwe Huis in Drenthe. Geen toegevoegd zout, geen vulmiddelen of andere toevoegingen, gewoon 100% puur.

Gecombineerd met de unieke De SmaakTuijn-recepten, duik je in een wereld van de echte, pure smaak.  De smaak van de natuur.

 • Kruiden- en specerijen melanges van biologische kwekerij.

 • Zonder zout, geen vulmiddelen, geen andere toevoegingen.

 • Gemak voor een smaakvolle maaltijd.

 • Recepten met de kruiden én lekker veel seizoensgroenten.

 • Elk recept bevat minimaal 200 gram groenten per persoon.

 • Boodschappenlijstje bij de recepten.

 • Elk zakje is passend voor één maaltijd voor 4 personen.

 • De folie voor het zakje is composteerbaar.

 • Geen restanten in keukenkastje.

  Hoe werkt het?


  1. Op deze website kan je De SmaakTuijn kruiden- en specerijenmelanges bestellen. Je ontvangt er dan automatisch seizoensrecepten bij.

  2. Je volgt het boodschappenlijstje en de receptuur met minimaal 200 gram groente per persoon.

  3. In circa 30 minuten staat er een verrassende smaakvolle maaltijd op tafel.

  4. Je kan er voor kiezen om 1 boxje voor je zelf te kopen. Het is ook leuk als een cadeautje voor een ander. Het meeste gemak zit in het abonnement. Dan ontvang je 4 x per jaar het De SmaakTuijn-boxje automatisch thuis opgestuurd. Met elk seizoen weer nieuwe recepten!


  De smaken


  Home2

  Italiaans

  Hiermee haal je de authentieks Italiaanse geuren in je keuken van o.a. tijm en marjolein.
  Home2

  Mexicaans

  Pittig mexicaans recept. Ook lekker in bijvoorbeeld een Nederlandse bonenschotel.
  Home2

  Garam Masala

  Smaakmaker van Bengaalse origine. Unieke samenstelling met o.a. koriander en kardemom.
  Home2

  Curry

  Pikante smaakmaker op vele manieren te variëren. Van kerrie door de prei, Surinaamse roti en een Indiase schotel.
  Home2

  Ras el hanout

  Smaakbrenger uit de Noord Afrikaanse keuken. Een rijke inhoud met o.a. anijs, laos en roos.

  Onze recepten

  Over De SmaakTuijn

  Mijn naam is Mariëtte van Duijn en ik ben eigenaar van De SmaakTuijn. Ik weet niet anders dan dat we vroeger aten, wat de moestuin schaft. We aten met het seizoen mee, dus boontjes in september en allerlei soorten kolen in de winter. Als kind had ik daar nog niet zoveel mee. Dit ontstond pas later. Na de opleiding Voeding & Diëtetiek in de afstudeerrichting Marketing draaide mijn hele werkzame leven om voeding.

  Ook begon ik na de studie met reizen. Ik bezocht kruidenmarkten in Zuid Oost Azië, leerde lekker eten in India en was steeds meer in voor het smakelijke avontuur. 

  Via mijn werk leerde ik steeds meer over gezonde voeding en het idee dat lekker gezond eten echt iets voor je kan betekenen. Ik sprak met veel diëtisten en zorgprofessionals. En allen lieten zien wat de toegevoegde waarde is van lekker veel groenten eten.

  Met een duidelijk doel voor ogen richtte ik De SmaakTuijn op. De plek waar ik de kracht van de natuur combineer met puur en smaakvol lekker eten.

  Hier komt het vandaan

  De Kwekerij


  De Kwekerij, genesteld in het groene hart van Drenthe, is meer dan alleen een kwekerij; het is een ode aan duurzaamheid en authentieke landbouwtradities. Met een passie voor het milieu en respect voor de aarde cultiveren ze hier een scala aan biologische kruiden, elk gekweekt zonder het gebruik van synthetische meststoffen of pesticiden. De zorgzame handen van de boeren en hun jarenlange ervaring verzekeren dat elke plant de liefde en aandacht krijgt die het verdient. Hierdoor staat De Kwekerij niet alleen bekend om zijn hoge kwaliteit kruiden, maar ook om zijn toewijding aan ecologische verantwoordelijkheid en het voeden van gemeenschappen met puur, gezond voedsel.


  Meer over De Kwekerij  

  Reviews

  • Marielle Jongsma
   Recept van de Tikka Massala was helemaal duidelijk. Het was zeker erg lekker! Ik had nog wel een restantje voor mijn lunch. Moesten in begin even wennen aan de bite van de bloemkoolrijst. Deze zou ik iets langer mee wokken zodat het wat zachter is.
   Marielle Jongsma
  • Mieke van Delden
   Heerlijk gegeten. Goed recept. Goede volgorde van werken. Mooi overzichtelijk. Volgende week zaterdag proberen we het volgende recept.
   Mieke van Delden
  • Nienke van der Ploeg
   Wat een kado. Ziet er fantastisch uit. We gaan vanavond beginnen met de taco's. Leuk hoor, heb nu al zin in de komende maanden.
   Nienke van der Ploeg
  • Marjolein Wiersma
   Ik was zo benieuwd! En nu ik het heb uitgeprobeerd merk ik, dat zonder zout koken, super lekker kan zijn.
   Marjolein Wiersma
  • Akki Colenbrander
   Ik heb De SmaakTuijn mogen uitproberen en ben laaiend enthousiast. Op deze manier maak ik kennis met nieuwe groenten. Zelfs mijn kinderen vonden het lekker. De porties zijn wel groot. Maar goed, die bewaar ik dan voor de volgende dag.
   Akki Colenbrander
  • Annemarie Wiersema
   Ik ben niet zo'n koker. Kies graag voor gemak. Ondanks het vele snijwerk, heb ik toch het idee heel gemakkelijk een gezonde maaltijd op tafel te toveren. Dank je wel.
   Annemarie Wiersema