De smaak: Tandoori
Tandoori is de heerlijke rijke smaak van India. Met wel 16 verschillende ingrediënten maakt deze variant Tandoori een maaltijd heerlijk op smaak.
Haal onze smaken in huis!Volg de stappen:
- Verwarm de oven voor op 180 graden celcius
- Snijd de bloemkool in kleine roosjes en was dit. En dep het iets droog.
- Maak een marinade van de griekse yoghurt en de helft van de Tandoori melange
- Meng de marinade door de bloemkool. Verdeel de bloemkool over een bakplaat bekleed met bakpapier.
- Rooster de bloemkool in ongeveer 30 minuten gaar.
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in olijfolie.
- Voeg de rest van de Tandoori melange toe.
- Snijd de paprika in blokjes en bak deze mee. Voeg de griekse yoghurt toe en roer de saus om.
- Voeg de geroosterde bloemkool toe aan de saus en meng door elkaar en laat het even sudderen.
- Snijd de komkommer in plakjes. Voeg wat yoghurt en munt toe.
- Serveer de bloemkool tandoori met de rijst, de cashewnoten en de komkommer Raita.
Tip: Vervang de rijst door naanbrood. Lekker met verse koriander.
Ingrediënten
- 500 gram bloemkool
- 3 el griekse yoghurt
- De SmaakTuijn Tandoori
- 300 gram rijst
- 1 rode ui
- 2 teentjes knoflook
- 300 gram rode paprika (2 stuks)
- 200 ml griekse yoghurt
- 1 komkommer
- Verse munt
- 100 gram ongezouten cashewnoten
- Olijfolie (uit keukenkastje)
- Bakpapier (uit keukenkastje)