Ga naar de inhoud

De smaak: Tandoori

Tandoori - De SmaakTuijn

Tandoori is de heerlijke rijke smaak van India. Met wel 16 verschillende ingrediënten maakt deze variant Tandoori een maaltijd heerlijk op smaak.

Haal onze smaken in huis!

Volg de stappen:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden celcius
  2. Snijd de bloemkool in kleine roosjes en was dit. En dep het iets droog.
  3. Maak een marinade van de griekse yoghurt en de helft van de Tandoori melange
  4. Meng de marinade door de bloemkool. Verdeel de bloemkool over een bakplaat bekleed met bakpapier.
  5. Rooster de bloemkool in ongeveer 30 minuten gaar.
  6. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  7. Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in olijfolie.
  8. Voeg de rest van de Tandoori melange toe.
  9. Snijd de paprika in blokjes en bak deze mee. Voeg de griekse yoghurt toe en roer de saus om.
  10. Voeg de geroosterde bloemkool toe aan de saus en meng door elkaar en laat het even sudderen.
  11. Snijd de komkommer in plakjes. Voeg wat yoghurt en munt toe.
  12. Serveer de bloemkool tandoori met de rijst, de cashewnoten en de komkommer Raita.

Tip: Vervang de rijst door naanbrood. Lekker met verse koriander.

Bloemkool tandoori met raita - De SmaakTuijn

Ingrediënten

  • 500 gram bloemkool
  • 3 el griekse yoghurt
  • De SmaakTuijn Tandoori
  • 300 gram rijst
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 300 gram rode paprika (2 stuks)
  • 200 ml griekse yoghurt
  • 1 komkommer
  • Verse munt
  • 100 gram ongezouten cashewnoten
  • Olijfolie (uit keukenkastje)
  • Bakpapier (uit keukenkastje)

Toegestane bestandstypen: jpg, Max. bestandsgrootte: 128 MB.
Laat ons weten wat je bezighoudt. Heb je een vraag voor ons? Stel hem gerust.

Door het versturen van het formulier, accepteer je onze privacy voorwaarden