Ga naar de inhoud

De smaak: Provençaals

Provençaals - De SmaakTuijn

De heerlijke Provençaalse kruidenmix bevat o.a. rozemarijn en bonenkruid. Deze laatste heeft heerlijke aromatische en geneeskrachtige eigenschappen. Provencaalse kruiden zijn heerlijk in marinades, sauzen en tomatengerechten.

Haal onze smaken in huis!

Volg de stappen:

  1. Ontdooi de bladerdeeg.
  2. Verwarm de oven op 200 graden Celcius.
  3. Snij de harde kern uit de witlof en snij overlangs in repen.
  4. Snij één venkel in halve ringen.
  5. Bak kort de venkel en de witlof stukken in olie.
  6. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  7. Vorm van de bladerdeegplakjes een rechthoekige basis. En prik er gaatjes in met een vork.
  8. Snij de uien in dunnen ringen en bak deze in een andere pan, zachtjes in wat olie.
  9. Pers een teentje knoflook uit en meng de knoflook over de ui.
  10. Voeg een scheutje balsamico toe en laat de ui verder karamelliseren.
  11. Meng in een apart schaaltje de crème fraîche met de Provençaalse melange .
  12. En voeg de helft van de gekarameliseerde ui toe.
  13. Smeer deze ui spread over de bladerdeegbasis. Hou de randen vrij.
  14. Voeg de witlof en venkel toe en strooi wat kaas hierover.
  15. Vouw de randen van de galette naar binnen.
  16. Bak de galette, onder in de oven, in ongeveer 30 minuten gaar.

Tip: Maak een salade van de overgebleven rode ui, venkel en appel.

Witlof en rode ui galette - De SmaakTuijn

Ingrediënten

  • pakje bladerdeeg
  • 500 gram witlof (3 stronkjes)
  • 400 gram venkel (2 stuks)
  • 2 Rode uien
  • 2 teentjes knoflook
  • Balsamico azijn
  • 100 gram crème fraîche
  • De SmaakTuijn Provençaals
  • 100 gram oude of blauwe kaas
  • 1 appel
  • Olijfolie (uit keukenkastje)

Toegestane bestandstypen: jpg, Max. bestandsgrootte: 128 MB.
Laat ons weten wat je bezighoudt. Heb je een vraag voor ons? Stel hem gerust.

Door het versturen van het formulier, accepteer je onze privacy voorwaarden