Curry vega

Zuurkool Masala
8 november 2023
Curry spruitjes met kip en amandel
8 november 2023
  • Snij de bloemkool in kleine stukjes.
  • op de sperziebonen en halveer deze.
  • Schil de aardappel en snij deze in kleine blokjes.
  • Snipper de ui en de knoflook heel fijn.
  • Schil de gember en rasp deze fijn.
  • Kook de bloemkool, sperziebonen en aardappel in één pan beetgaar.
  • Doe een scheut olie in een braadpan en bak de ui, knoflook en gember.
  • Voeg de Curry melange en de geraspte kokos toe.
  • Laat 1 minuut doorbakken, zodat de kruiden optimaal op smaak
    komen.
  • Snij de tomaten in kleine blokjes en voeg deze toe aan het
    kruidenmengsel.
  • Laat dit even pruttelen op laag vuur.
  • Kook de rijst zoals vermeld op de verpakking.
  • Pureer de uitgelekte cannellini bonen, samen met de room en de yoghurt en meng dit met kruidenmengsel.
  • Giet de groenten af en meng dit door de saus. 
  • Laat nog even warm worden.
  • Knip de koriander blaadjes in stukjes.
  • Serveer de curry met de rijst, cashewnoten en verse koriander. 

Tip: Wil je wat meer pit? Voeg dan wat chilivlokken toe.