Garam masala – Tikka Masala

Curry – Roti met Kip Curry
8 september 2023
Ras el hanout – Couscous ras el hanout
8 september 2023

o Snij de paprika in blokjes.
o Snij de spitskool in reepjes.
o Snij de kip in reepjes of stukjes.
o Snij de ui, knoflook, gember en peper fijn.


• Verwarm de olie in een pan en fruit de ui en de knoflook licht aan. Voeg de gember en peper toe.
• Voeg de Garam Masala melange toe en roer goed door.
• Voeg de kip toe en bak tot het gaar is.
• Voeg de paprika en tomatenpuree toe en bak dit even mee.
• Voeg de tomatenblokjes en de kookroom toe en roer goed door. Zet het vuur wat zachter.

• Pak een andere pan. Roerbak in een scheutje olie, de gesneden spitskool ongeveer 5 minuten (of langer als je de spitskool wat minder knapperiger wilt hebben).
• Voeg de laatste 2 minuten de bloemkool rijst er aan toe en roerbak dit samen.
• Voeg cashewnoten toe aan het kipmengsel.

o Serveer de tikka masala op een bedje van spitskool en bloemkoolrijst.


Tip:
Indien je deze maaltijd vegetarisch wilt eten, vervang de kip door 200 gram vegetarische kipstukjes. En gebruik plantaardige kookroom.