Mexicaans – Mexicaanse soep

Italiaans – Pizzaplaat Melanzane
4 oktober 2023
Mexicaans – Shakshuka
4 oktober 2023

o Verwarm de oven voor op 200 graden.
o Snij de paprika in stukjes.
o Snij de tomaten in stukjes.
o Schil de pastinaak en snij in gelijkmatige dunne plakken.

• Doe alle gesneden groenten met een scheut olie in een baktray.
• Bestrooi deze met de Mexicaanse melange en hussel goed door elkaar.
• Plaats deze gedurende 15 minuten in de hete oven. En laat garen.
• Snipper de ui en snij de bleekselderij in dunne ringen.
• Verwarm in een soeppan een scheut olie en fruit hierin de ui en de bleekselderij.
• Neem de groenten, als ze gaar zijn, uit de oven en voeg ze toe.
• Pureer alle groenten.
• Vul aan met 1,5 liter water en kook nog even kort door.
• Bestrooi de tortilla chips met kaas en zet in de warme oven.
• Voeg de helft van de crème fraîche toe en roer er goed doorheen.


o Verdeel de crème fraîche op de soep en garneer met de verse koriander en de tortilla chips uit de oven.


Tip: Ook heerlijk met bijvoorbeeld vers boerenbrood.