Ras el hanout – Paddestoelenstoof

Ras el hanout – Gehaktballetjes in groenten
4 oktober 2023
Pompoen wortel Masala met ei
8 november 2023

• Snij de paddenstoelen in plakjes.
• Snij de bleekselderij in smalle ringetjes.
• Schil en snij de knolselderij en aardappel in stukjes.
• Snipper de ui en pers de teentjes knoflook.


o Doe een scheut olie in een pan en fruit de ui tot dat het lekker gaat geuren.
o Voeg de bleekselderij, knoflook en tomatenpuree toe en bak een paar minuten mee.
o Voeg de paddestoelen toe.
o Blus af met de balsamico azijn.
o Voeg de Ras el hanout melange, de stroop en het water toe.
o Roer even goed door en laat het ca 20 minuten stoven.
o Ondertussen maak je de knolselderij puree.
o Kook de aardappelen en knolselderij en maak er een puree van.
o Indien de paddenstoelenstoof iets te vochtig blijft, voeg eventueel wat maizena toe.


• Serveer de paddenstoelenstoof met de knolselderij puree.

 


TIP: wil je de stoof iets romiger, voeg dan wat kookroom toe.