Ras el hanout – Gehaktballetjes in groenten

Mexicaans – Shakshuka
4 oktober 2023
Ras el hanout – Paddestoelenstoof
4 oktober 2023

• Maak de broccoli schoon en snijd ze in gelijke kleine stukjes en kook het even heel kort.
• Schil de stelen van de broccoli, snij deze in reepjes en hou deze apart (Zie de tip)
• Halveer de tomaatjes.
• Verwarm de oven voor op 180 graden.

o Ris de blaadjes van de muntstengel en snij het blad heel fijn.
o Boen de citroen goed schoon en rasp de citroen.
o Doe het gehakt in een schaal.
o Voeg de citroenrasp en een flinke schep ricotta aan het gehakt toe. Voeg de helft van de ras el hanout melange en de helft van de verse munt toe.
o Meng het gehakt goed door elkaar en maak 12 balletjes.
o Spoel de kikkererwten goed af en laat het uitlekken en doe ze in de ovenschaal.
o Voeg de broccoli en tomaatjes toe.
o Meng de andere helft van de Ras el hanout melange met een beetje olie en meng dit door de groenten.
o Leg de gehaktballetjes er op.
o Gaar de groenten en gehakt in de oven in ca.20 minuten.
o Maak van de overgebleven ricotta, sap van de hele citroen en muntblaadjes een fijne dip.
o Serveer het gehakt-groentemengsel met de ricotta dip.


Tip:
Doe de overgebleven reepjes broccoli in een andere ovenschaal in de oven en laat ze garen, of doe ze in een airfryer. Lekker om mee te dippen.