De smaak: Provençaals

De heerlijke Provençaalse kruidenmix bevat o.a. rozemarijn en bonenkruid. Deze laatste heeft heerlijke aromatische en geneeskrachtige eigenschappen. Provencaalse kruiden zijn heerlijk in marinades, sauzen en tomatengerechten.
Haal onze smaken in huis!Volg de stappen:
- Verwarm de oven op 200 graden.
- Snij de groenten en de ui in stukken.
- Snij de kip in stukjes.
- Verdeel de rauwe kip, aardappeltjes en groenten over de bakplaat.
- Leg de hele tenen knoflook in de schil ertussen.
- Besprenkel met olie.
- Bestrooi het met de Provençaalse melange
- Hussel het even goed door elkaar.
- Rooster het 25 minuten, halverwege even omscheppen.
Tip: Serveer het met een frisse yoghurt-citroen saus.

Ingrediënten
- 400 gram bloemkool (1 middelgrote)
- 300 gram wortel (3 stuks)
- 2 rode ui
- 300 gram kipfilet
- 350 gram aardappeltjes (voorgekookt)
- 3 teentjes knoflook
- De SmaakTuijn Provençaals
- 1 citroen
- Griekse yoghurt
- Bakplaat met bakpapier
- Olijfolie (uit keukenkastje)