De smaak: Mooi eten

Mooi eten is een unieke zelf samengestelde kruiden- en specerijenmix. Deels mooie Italiaanse kruiden gecombineerd met scherpe paprika en een vleugje koriander. Heerlijk bij groente bijv. in een baktray of op groente naast traditioneel aardappelen.
Haal onze smaken in huis!Volg de stappen:
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius.
- Was de pompoenen en snij ze in de lengte door het midden.
- Verwijden de pitten en draden met een lepel.
- Besprenkel de pompoenhelften met olijfolie.
- Leg de pompoenhelften met de schil omhoog op een bakplaat, bedekt met bakpapier. Bak in ca. 35 minuten gaar.
- Bereid intussen de vulling. Verwarm wat olie in een hapjes pan. Snipper een ui en knoflook en fruit dit even aan.
- Voeg wat balsamico azijn toe en karamelliseer de ui.
- Was de paprika en bleekselderij en snij in stukjes. Bak 3 minuten mee met de ui.
- Giet de linzen af en spoel af. Voeg toe aan de groenten.
- Voeg ook de tomatenpuree en de Mooi eten melange toe.
- Roer goed door en bak nog eens 2 minuten.
- Haal de pompoen uit de oven en laat het even afkoelen. En verdeel het groentemengsel in/over de halve pompoen.
- Strooi er wat pecannoten over heen.
Tip: Serveer met een salade.

Ingrediënten
- 1500 gram pompoen (fles) 2 stuks
- 1 rode ui
- 2 teentjes knoflook
- Balsamico azijn
- 150 gram paprika (1 stuks)
- 100 gram bleekselderij 2 a 3 stengels
- 400 gram linzen 1 blikje
- 1 eetlepel tomatenpuree
- De SmaakTuijn Mooi eten
- 100 gram pecannoten
- Olijfolie (uit keukenkastje)
- Bakpapier (uit keukenkastje)