Ga naar de inhoud

De smaak: Mexicaans

Mexicaans - De SmaakTuijn

Pittig Mexicaans recept. Heerlijke verrassende variaties met seizoensgroenten. Ook lekker in bijvoorbeeld een Nederlandse bonenschotel.

Haal onze smaken in huis!

Volg de stappen:

  1. Snij het onderste stukje van de witlofstronkjes en haal de harde kern aan de onderkant er eventueel uit.
  2. Snij de witlof in reepjes.
  3. Snij de tomaten en paprika in stukjes en de peper in hele kleine stukjes.
  4. Schil de zoete aardappelen en snij in stukjes.
  5. Kook de zoete aardappel gaar.
  6. Pel de ui en snipper deze. Fruit de ui samen met de peper en de geperste knoflook in een scheut olie.
  7. Voeg het gehakt toe en braad het even aan.
  8. Voeg de Mexicaanse melange toe.
  9. Voeg de tomaten, paprika en mais toe en roer even door.
  10. Pureer de zoete aardappel en maak er met een scheutje melk puree van.
  11. Voeg op het laatst de witlof aan de gehaktschotel toe en bak heel kort mee.
  12. Serveer de zoete aardappelpuree naast het gehaktmengsel met wat kaas en koriander.

Tip: Vervang het gehakt door 250 gram zwarte bonen.

Mexicaanse witlofschotel - De SmaakTuijn

Ingrediënten

  • 500 gram witlof
  • 250 gram tomaten (5 stuks)
  • 150 gram paprika 1 stuks
  • 1 rode peper
  • 800 gram zoete aardappel
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 300 gram rundergehakt
  • De SmaakTuijn Mexicaans
  • 150 gram mais
  • scheutje melk
  • 150 gram geraspte kaas
  • Koriander

Meer interessante recepten

Toegestane bestandstypen: jpg, Max. bestandsgrootte: 128 MB.
Laat ons weten wat je bezighoudt. Heb je een vraag voor ons? Stel hem gerust.

Door het versturen van het formulier, accepteer je onze privacy voorwaarden