De smaak: Mexicaans
Pittig Mexicaans recept. Heerlijke verrassende variaties met seizoensgroenten. Ook lekker in bijvoorbeeld een Nederlandse bonenschotel.
Haal onze smaken in huis!Volg de stappen:
- Snij het onderste stukje van de witlofstronkjes en haal de harde kern aan de onderkant er eventueel uit.
- Snij de witlof in reepjes.
- Snij de tomaten en paprika in stukjes en de peper in hele kleine stukjes.
- Schil de zoete aardappelen en snij in stukjes.
- Kook de zoete aardappel gaar.
- Pel de ui en snipper deze. Fruit de ui samen met de peper en de geperste knoflook in een scheut olie.
- Voeg het gehakt toe en braad het even aan.
- Voeg de Mexicaanse melange toe.
- Voeg de tomaten, paprika en mais toe en roer even door.
- Pureer de zoete aardappel en maak er met een scheutje melk puree van.
- Voeg op het laatst de witlof aan de gehaktschotel toe en bak heel kort mee.
- Serveer de zoete aardappelpuree naast het gehaktmengsel met wat kaas en koriander.
Tip: Vervang het gehakt door 250 gram zwarte bonen.
Ingrediënten
- 500 gram witlof
- 250 gram tomaten (5 stuks)
- 150 gram paprika 1 stuks
- 1 rode peper
- 800 gram zoete aardappel
- 1 rode ui
- 2 teentjes knoflook
- 300 gram rundergehakt
- De SmaakTuijn Mexicaans
- 150 gram mais
- scheutje melk
- 150 gram geraspte kaas
- Koriander