Ga naar de inhoud

De smaak: La Dolce Vita

La Dolce Vita - De SmaakTuijn

Het heerlijke Italiaanse zomerleven komt met deze kruidenmix vanzelf op je af. Zalig op pizza.

Haal onze smaken in huis!

Volg de stappen:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snij de bloemkool in kleine roosjes en maal ze samen met de cashewnoten in de keukenmachine tot heel fijn kruim.
  3. Of gebruik de bloemkoolrijst.
  4. Doe het mengsel in een ruime kom.
  5. Maal havermout tot grof meel als je vlokken gebruikt. Voeg de havermout, het (boekweit) meel en de geraspte kaas toe aan de bloemkool.
  6. Voeg de La Dolce Vita melange toe en roer even door.
  7. Maak een kuiltje in het midden en breek de eieren erboven.
  8. Kneed met de hand tot deeg. Het blijft een beetje los van structuur.
  9. Spreid het bloemkooldeeg uit op 2 bakplaten en druk stevig met de achterkant van een lepel tot een bodem van max. 0,5 - 1 cm dik.
  10. Bak de bodem in ca 25 minuten stevig en goudbruin.
  11. Snij ondertussen de ui in ringen, de paprika in reepjes en de mozzarella en olijven in plakjes.
  12. Beleg de pizza.
  13. En bak de pizza nog 10 minuten.
  14. Beleg de pizza met nog wat verse rucola.

Tip: Je kan alle groenten en ingrediënten op je pizza toevoegen die je lekker vindt.

Pizza - De SmaakTuijn

Ingrediënten

  • 600 gram bloemkoolrijst
  • 100 gram ongezouten cashewnoten
  • 250 gram havermout (meel)
  • 2 eetlepels (boekweit) meel
  • 150 gram geraspte kaas
  • De SmaakTuijn La Dolce Vita
  • 3 eieren
  • 150 gram rode paprika (1 stuks)
  • Mozzarella (2 stuks)
  • 25 gram olijven
  • 50 gram rucola sla
  • 2 Bakplaten

Meer interessante recepten

Toegestane bestandstypen: jpg, Max. bestandsgrootte: 128 MB.
Laat ons weten wat je bezighoudt. Heb je een vraag voor ons? Stel hem gerust.

Door het versturen van het formulier, accepteer je onze privacy voorwaarden