De smaak: La Dolce Vita
![La Dolce Vita - De SmaakTuijn](/app/uploads/ladolcevita-e1711016886508-250x250.png)
Het heerlijke Italiaanse zomerleven komt met deze kruidenmix vanzelf op je af. Zalig op pizza.
Haal onze smaken in huis!Volg de stappen:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snij de bloemkool in kleine roosjes en maal ze samen met de cashewnoten in de keukenmachine tot heel fijn kruim.
- Of gebruik de bloemkoolrijst.
- Doe het mengsel in een ruime kom.
- Maal havermout tot grof meel als je vlokken gebruikt. Voeg de havermout, het (boekweit) meel en de geraspte kaas toe aan de bloemkool.
- Voeg de La Dolce Vita melange toe en roer even door.
- Maak een kuiltje in het midden en breek de eieren erboven.
- Kneed met de hand tot deeg. Het blijft een beetje los van structuur.
- Spreid het bloemkooldeeg uit op 2 bakplaten en druk stevig met de achterkant van een lepel tot een bodem van max. 0,5 - 1 cm dik.
- Bak de bodem in ca 25 minuten stevig en goudbruin.
- Snij ondertussen de ui in ringen, de paprika in reepjes en de mozzarella en olijven in plakjes.
- Beleg de pizza.
- En bak de pizza nog 10 minuten.
- Beleg de pizza met nog wat verse rucola.
Tip: Je kan alle groenten en ingrediënten op je pizza toevoegen die je lekker vindt.
![Pizza - De SmaakTuijn](/app/uploads/IMG_8992-250x250.jpg)
Ingrediënten
- 600 gram bloemkoolrijst
- 100 gram ongezouten cashewnoten
- 250 gram havermout (meel)
- 2 eetlepels (boekweit) meel
- 150 gram geraspte kaas
- De SmaakTuijn La Dolce Vita
- 3 eieren
- 150 gram rode paprika (1 stuks)
- Mozzarella (2 stuks)
- 25 gram olijven
- 50 gram rucola sla
- 2 Bakplaten