De smaak: Lente
Heerlijke smaakmaker met oa dragen en bieslook. Zeer smaakvol in ei-gerechten en bij asperges.
Haal onze smaken in huis!Volg de stappen:
- Schil de aardappelen en kook deze gaar.
- Snij de paprika in stukjes, snipper de ui en pers de knoflook.
- Verhit een koekenpan met anti-aanbaklaag en verhit de paprika, ui en knoflook in een beetje olie.
- Voeg ca. 450 gram spinazie toe en laat een paar minuten slinken. Gebruik de rest voor de salade.
- Schep het overtollige vocht uit de pan.
- Snij de gekookte aardappelen in plakjes.
- Doe de aardappelen bij de spinazie in de pan en meng voorzichtig.
- Klop de eieren los en kruimel het grootste deel van de feta door de eieren.
- Meng de Lente melange erdoor.
- Schenk het eimengsel bij de aardappelen en spinazie in de pan.
- Laat rustig 10 minuten garen met de deksel op de pan, totdat het ei gestold is en de onderkant bruin.
- Strooi tot slot de overgebleven feta over de fritatta.
- Maak van de overgebleven spinazie, pecan noten en citroensap gemengd met olie, een fijne salade.
Tip: voor het gemak kan je ook kant en klare aardappeltjes gebruiken alleen daar is wel zout aan toegevoegd.
Ingrediënten
- 500 gram aardappelen vastkokend
- 100 gram puntpaprika 1 stuks
- 1 rode ui
- 2 teentjes knoflook
- 600 gram spinazie
- 5 eieren
- 120 gram feta
- De SmaakTuijn Lente
- 100 gram ongezouten pecan noten
- Biologische citroen