Ga naar de inhoud

De smaak: Lente

Lente - De SmaakTuijn

Heerlijke smaakmaker met oa dragen en bieslook. Zeer smaakvol in ei-gerechten en bij asperges.

Haal onze smaken in huis!

Volg de stappen:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snij de courgette en de wortel in lange linten (bijv. met de kaasschaaf). Zorg dat de linten ongeveer even breed zijn.
  3. Kook de wortellinten in ca. 10 minuten beetgaar. Voeg de laatste minuten de courgette toe.
  4. Laat het goed uitlekken en dep het even droog met keukenpapier.
  5. Bak de bosuitjes in ca. 3 minuten.
  6. Klop de eieren los met de kookroom en voeg de Lente melange toe.
  7. Voeg hier een handje geraspte kaas aan toe.
  8. Voeg de gebakken bosuitjes toe.
  9. Vet de ovenschaal in met wat olie. Giet de helft van het eimengsel in de ovenschaal.
  10. Leg de plakken groenten van binnen naar buiten om en om in het eimengsel.
  11. Giet de rest van het eimengsel er overheen.
  12. Bak de quiche in ca. 30 minuten mooi goudbruin. Mocht de quiche in het midden nog iets vochtig zijn, bak dan nog even iets langer.
  13. Serveer met een salade van bijv. spinazie pecannoten en wat geitenkaas.

Tip: Voor een extra beetje pit, bak de lente ui met wat spekreepjes en voeg dit toe aan het eimengsel.

Quiche spiraal - De SmaakTuijn

Ingrediënten

  • 400 gram courgette (2 stuks)
  • 300 gram winterwortels (3 stuks)
  • 50 gram bosuitje (2 stuks)
  • 8 eieren
  • 100 ml kookroom
  • De SmaakTuijn Lente
  • 50 gram spinazie
  • 200 gram spinazie
  • 50 gram geitenkaas
  • 70 gram geitenkaas
  • Ronde ovenschaal (tjes)
  • Olijfolie (uit keukenkastje)

Meer interessante recepten

Toegestane bestandstypen: jpg, Max. bestandsgrootte: 128 MB.
Laat ons weten wat je bezighoudt. Heb je een vraag voor ons? Stel hem gerust.

Door het versturen van het formulier, accepteer je onze privacy voorwaarden