De smaak: Lente
Heerlijke smaakmaker met oa dragen en bieslook. Zeer smaakvol in ei-gerechten en bij asperges.
Haal onze smaken in huis!Volg de stappen:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snij de courgette en de wortel in lange linten (bijv. met de kaasschaaf). Zorg dat de linten ongeveer even breed zijn.
- Kook de wortellinten in ca. 10 minuten beetgaar. Voeg de laatste minuten de courgette toe.
- Laat het goed uitlekken en dep het even droog met keukenpapier.
- Bak de bosuitjes in ca. 3 minuten.
- Klop de eieren los met de kookroom en voeg de Lente melange toe.
- Voeg hier een handje geraspte kaas aan toe.
- Voeg de gebakken bosuitjes toe.
- Vet de ovenschaal in met wat olie. Giet de helft van het eimengsel in de ovenschaal.
- Leg de plakken groenten van binnen naar buiten om en om in het eimengsel.
- Giet de rest van het eimengsel er overheen.
- Bak de quiche in ca. 30 minuten mooi goudbruin. Mocht de quiche in het midden nog iets vochtig zijn, bak dan nog even iets langer.
- Serveer met een salade van bijv. spinazie pecannoten en wat geitenkaas.
Tip: Voor een extra beetje pit, bak de lente ui met wat spekreepjes en voeg dit toe aan het eimengsel.
Ingrediënten
- 400 gram courgette (2 stuks)
- 300 gram winterwortels (3 stuks)
- 50 gram bosuitje (2 stuks)
- 8 eieren
- 100 ml kookroom
- De SmaakTuijn Lente
- 50 gram spinazie
- 200 gram spinazie
- 50 gram geitenkaas
- 70 gram geitenkaas
- Ronde ovenschaal (tjes)
- Olijfolie (uit keukenkastje)