De smaak: Garam Masala
Volg de stappen:
- Snij de paprika in blokjes en de spitskool in reepjes.
- Snij de kip in reepjes of stukjes.
- Snij de ui, knoflook, gember en peper fijn.
- Verwarm de olie in een pan en fruit de ui en de knoflook licht aan. Voeg de gember en peper toe.
- Voeg de Garam Masala melange toe en roer goed door.
- Voeg de kip toe en bak tot die gaar is.
- Voeg de paprika en tomatenpuree toe en bak dit even mee.
- Voeg de tomatenblokjes en de kookroom toe en roer goed door. Zet het vuur wat zachter.
- Pak een andere pan. Roerbak in een scheutje olie de gesneden spitskool ongeveer 5 minuten (of wat langer als je de spitskool wat minder knapperiger wilt hebben).
- Voeg de laatste 2 minuten de bloemkoolrijst toe en roerbak dit samen.
- Voeg de cashewnoten toe aan het kipmengsel.
- Serveer de tikka masala op een bedje van spitskool en bloemkoolrijst.
Indien je deze maaltijd vegetarisch wilt eten, vervang de kip door 200 gram vegetarische kipstukjes. En gebruik plantaardige kookroom.
Ingrediënten
- 150 gram paprika 1 stuks
- 200 gram spitskool
- 400 gram kipfilet
- 1 rode ui
- 4 teentjes knoflook
- 2 cm verse gember
- 1 rode peper
- De SmaakTuijn Garam Masala
- 1 blikje tomatenpuree
- 400 gram tomatenblokjes
- 250 ml kookroom
- 400 gram bloemkoolrijst
- 25 gram ongezouten cashewnoten een handje
- Olijfolie keukenkastje