Ga naar de inhoud

De smaak: Mediterraans

Mediterraans - De SmaakTuijn

Deze smaak is uniek. De combinatie van kruiden geeft direct het warme Zuid-Europese zomergevoel.

Haal onze smaken in huis!

Volg de stappen:

  1. Verwarm de oven op 200 graden.
  2. Kook de rijst zoals vermeld op de verpakking. (zwarte rijst duurt iets langer)
  3. Maak de paprika's schoon en verwijder de bovenkant en de zaadlijsten, zonder de paprika door te snijden. Bewaar de bovenkant.
  4. Plaats de lege, hele paprika's in een ovenschaal.
  5. Snij de ui in snippers en pers de knoflook fijn en bak deze kort in wat olie.
  6. Voeg het rundergehakt toe.
  7. Voeg de bloemkoolrijst toe en bak kort mee.
  8. Voeg de Mediterraanse melange toe en tomatenblokjes. En laat dit 5 minuten sudderen.
  9. Verdeel het mengsel over de paprika's.
  10. Bedek de paprika's met de kaas.
  11. Plaats het in de oven en laat het ca 20 - 25 minuten garen.
  12. Serveer de paprika met wat rucola en de rijst.

Tip: Vervang de de rundergehakt door vegetarisch gehakt of linzen.

Gevulde paprika - De SmaakTuijn

Ingrediënten

  • 300 gram rijst (zwarte)
  • 800 gram paprika 4 grote of 6 kleine
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 300 gram rundergehakt
  • De SmaakTuijn Mediterraans
  • 800 gram tomatenblokjes (2 blikjes)
  • 400 gram bloemkoolrijst
  • 80 gram geraspte kaas
  • 100 gram rucola sla
  • Olijfolie (uit keukenkastje)
  • Ovenschaal

Meer interessante recepten

"*" geeft vereiste velden aan

Toegestane bestandstypen: jpg, Max. bestandsgrootte: 128 MB.
Laat ons weten wat je bezighoudt. Heb je een vraag voor ons? Stel hem gerust.

Door het versturen van het formulier, accepteer je onze privacy voorwaarden