De smaak: Mediterraans

Deze smaak is uniek. De combinatie van kruiden geeft direct het warme Zuid-Europese zomergevoel.
Haal onze smaken in huis!Volg de stappen:
- Verwarm de oven op 200 graden.
- Kook de rijst zoals vermeld op de verpakking. (zwarte rijst duurt iets langer)
- Maak de paprika's schoon en verwijder de bovenkant en de zaadlijsten, zonder de paprika door te snijden. Bewaar de bovenkant.
- Plaats de lege, hele paprika's in een ovenschaal.
- Snij de ui in snippers en pers de knoflook fijn en bak deze kort in wat olie.
- Voeg het rundergehakt toe.
- Voeg de bloemkoolrijst toe en bak kort mee.
- Voeg de Mediterraanse melange toe en tomatenblokjes. En laat dit 5 minuten sudderen.
- Verdeel het mengsel over de paprika's.
- Bedek de paprika's met de kaas.
- Plaats het in de oven en laat het ca 20 - 25 minuten garen.
- Serveer de paprika met wat rucola en de rijst.
Tip: Vervang de de rundergehakt door vegetarisch gehakt of linzen.

Ingrediënten
- 300 gram rijst (zwarte)
- 800 gram paprika 4 grote of 6 kleine
- 1 rode ui
- 2 teentjes knoflook
- 300 gram rundergehakt
- De SmaakTuijn Mediterraans
- 800 gram tomatenblokjes (2 blikjes)
- 400 gram bloemkoolrijst
- 80 gram geraspte kaas
- 100 gram rucola sla
- Olijfolie (uit keukenkastje)
- Ovenschaal