De smaak: Mexicaans

Pittig Mexicaans recept. Heerlijke verrassende variaties met seizoensgroenten. Ook lekker in bijvoorbeeld een Nederlandse bonenschotel.
Haal onze smaken in huis!Volg de stappen:
- Verwarm de oven voor op 190 graden
- Snij de knolselderij met een scherp mes in fijne reepjes en snij de ui en peper fijn.
- Snij de kip in reepjes.
- Meng de Mexicaanse melange met een flinke scheut olie.
- Meng in een ovenschaaltje de kip met de helft van de kruidenmarinade en zet het ca 12-15 minuten in de oven.
- Bak de ui licht aan en voeg de andere helft van de marinade toe.
- Voeg de gesneden kool en knolselderij toe en doe de deksel op de pan. Laat stoven op een lage temperatuur. Af en toe omscheppen.
- Snij de tomaatjes in stukjes.
- Maak de avocado's schoon en prak ze met een vork fijn.
- Breng op smaak met sap van de limoen en voeg tomaatjes toe.
- Verwarm de taco's volgens de aanwijzing op de verpakking.
- Haal de taco's en kip uit de oven.
- Vul de taco's met een laagje kool, daarop wat kip en avocado-tomaten salade.
- Top af met wat crème fraîche en wat koriander.
- Serveer met de overgebleven kool en avocadomix.
Tip: Hou je van vis? Vervang de kip door verse zalm.

Ingrediënten
- 300 gram knolselderij 1 stuks
- 1 rode ui
- 1/2 groene peper
- 350 gram kipfilet
- De SmaakTuijn Mexicaans
- 300 gram gesneden witte kool
- 400 gram kleine tomaatjes
- 2 rijpe avocado's
- 1 limoen
- 12 taco's
- 200 gram crème fraîche
- Verse koriander
- Olijfolie keukenkastje
- Ovenschaal