Ga naar de inhoud

De smaak: Mexicaans

Mexicaans - De SmaakTuijn

Pittig Mexicaans recept. Heerlijke verrassende variaties met seizoensgroenten. Ook lekker in bijvoorbeeld een Nederlandse bonenschotel.

Haal onze smaken in huis!

Volg de stappen:

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden
  2. Snij de knolselderij met een scherp mes in fijne reepjes en snij de ui en peper fijn.
  3. Snij de kip in reepjes.
  4. Meng de Mexicaanse melange met een flinke scheut olie.
  5. Meng in een ovenschaaltje de kip met de helft van de kruidenmarinade en zet het ca 12-15 minuten in de oven.
  6. Bak de ui licht aan en voeg de andere helft van de marinade toe.
  7. Voeg de gesneden kool en knolselderij toe en doe de deksel op de pan. Laat stoven op een lage temperatuur. Af en toe omscheppen.
  8. Snij de tomaatjes in stukjes.
  9. Maak de avocado's schoon en prak ze met een vork fijn.
  10. Breng op smaak met sap van de limoen en voeg tomaatjes toe.
  11. Verwarm de taco's volgens de aanwijzing op de verpakking.
  12. Haal de taco's en kip uit de oven.
  13. Vul de taco's met een laagje kool, daarop wat kip en avocado-tomaten salade.
  14. Top af met wat crème fraîche en wat koriander.
  15. Serveer met de overgebleven kool en avocadomix.

Tip: Hou je van vis? Vervang de kip door verse zalm.

Mexicaanse Taco’s - De SmaakTuijn

Ingrediënten

  • 300 gram knolselderij 1 stuks
  • 1 rode ui
  • 1/2 groene peper
  • 350 gram kipfilet
  • De SmaakTuijn Mexicaans
  • 300 gram gesneden witte kool
  • 400 gram kleine tomaatjes
  • 2 rijpe avocado's
  • 1 limoen
  • 12 taco's
  • 200 gram crème fraîche
  • Verse koriander
  • Olijfolie keukenkastje
  • Ovenschaal

Meer interessante recepten

Toegestane bestandstypen: jpg, Max. bestandsgrootte: 128 MB.
Laat ons weten wat je bezighoudt. Heb je een vraag voor ons? Stel hem gerust.

Door het versturen van het formulier, accepteer je onze privacy voorwaarden