Ga naar de inhoud

De smaak: Ras el hanout

Ras el hanout - De SmaakTuijn

Smaakbrenger uit de Noord-Afrikaanse keuken. Een rijke inhoud met o.a. anijs, laos en roos.

Haal onze smaken in huis!

Volg de stappen:

  1. Snij de paddenstoelen in plakjes.
  2. Snij de bleekselderij in smalle ringetjes.
  3. Schil en snij de knolselderij en aardappel in stukjes.
  4. Snipper de ui en pers de teentjes knoflook.
  5. Doe een scheut olie in een pan en fruit de ui eventjes aan.
  6. Voeg de bleekselderij, knoflook, tomatenpuree toe en bak een paar minuten mee.
  7. Voeg de paddenstoelen toe.
  8. Blus af met de balsamico azijn.
  9. Voeg de Ras el hanout melange, de stroop en het water toe.
  10. Roer het goed door en laat het ca. 20 minuten stoven.
  11. Ondertussen maak je de knolselderij puree.
  12. Kook de aardappelen en knolselderij en maak er puree van.
  13. Indien de paddenstoelenstoof iets te vochtig blijft, voeg eventueel wat maizena toe.
  14. Serveer de paddenstoelenstoof met de knolselderij puree.

Tip: wil je de puree iets romiger, voeg dan wat kookroom toe.

Paddenstoelenstoof - De SmaakTuijn

Ingrediënten

  • 500 gram paddenstoelen
  • 150 gram bleekselderij
  • 750 gram knolselderij (1 stuks)
  • 300 gram aardappelen (3 stuks)
  • 2 Uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 140 gram balsamico azijn
  • 3 eetlepels balsamico azijn
  • De SmaakTuijn Ras el hanout
  • 2 eetlepels stroop
  • 500 ml water
  • Kookroom (optioneel)
  • Olijfolie (uit keukenkastje)
  • Maizena (uit keukenkastje)

Meer interessante recepten

Toegestane bestandstypen: jpg, Max. bestandsgrootte: 128 MB.
Laat ons weten wat je bezighoudt. Heb je een vraag voor ons? Stel hem gerust.

Door het versturen van het formulier, accepteer je onze privacy voorwaarden