De smaak: Ras el hanout
Smaakbrenger uit de Noord-Afrikaanse keuken. Een rijke inhoud met o.a. anijs, laos en roos.
Haal onze smaken in huis!Volg de stappen:
- Snij de paddenstoelen in plakjes.
- Snij de bleekselderij in smalle ringetjes.
- Schil en snij de knolselderij en aardappel in stukjes.
- Snipper de ui en pers de teentjes knoflook.
- Doe een scheut olie in een pan en fruit de ui eventjes aan.
- Voeg de bleekselderij, knoflook, tomatenpuree toe en bak een paar minuten mee.
- Voeg de paddenstoelen toe.
- Blus af met de balsamico azijn.
- Voeg de Ras el hanout melange, de stroop en het water toe.
- Roer het goed door en laat het ca. 20 minuten stoven.
- Ondertussen maak je de knolselderij puree.
- Kook de aardappelen en knolselderij en maak er puree van.
- Indien de paddenstoelenstoof iets te vochtig blijft, voeg eventueel wat maizena toe.
- Serveer de paddenstoelenstoof met de knolselderij puree.
Tip: wil je de puree iets romiger, voeg dan wat kookroom toe.
Ingrediënten
- 500 gram paddenstoelen
- 150 gram bleekselderij
- 750 gram knolselderij (1 stuks)
- 300 gram aardappelen (3 stuks)
- 2 Uien
- 2 teentjes knoflook
- 140 gram balsamico azijn
- 3 eetlepels balsamico azijn
- De SmaakTuijn Ras el hanout
- 2 eetlepels stroop
- 500 ml water
- Kookroom (optioneel)
- Olijfolie (uit keukenkastje)
- Maizena (uit keukenkastje)