De smaak: Ras el hanout
Smaakbrenger uit de Noord-Afrikaanse keuken. Een rijke inhoud met o.a. anijs, laos en roos.
Haal onze smaken in huis!Volg de stappen:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Schil de wortelen en pastinaak en snij ze in dunne reepjes.
- Schil de aardappelen en snij in partjes.
- Pel de rode ui en snij in halve ringen.
- Kook de wortelen, pastinaak en aardappeltjes beetgaar.
- Snij de rode paprika in dunne repen.
- Giet de groenten en aardappelen af en doe het in een ovenschaal.
- Voeg de paprika en uienringen toe.
- Meng de Ras el hanout melange met een geode scheut olie en besprenkel dit over de groenten.
- Hussel dit goed door en zet dit ca. 15 minuten in de oven.
- Schep de groenten halverwege even om.
- Dep de zalmfilets droog met keukenpapier en zet ze ca 12 minuten in de hete oven.
- Was en rasp de schil van de citroen en pers het sap uit.
- Meng de mayonaise met de citroenrasp en het sap en voeg een beetje water toe.
- Serveer de zalm met de groenten en de aardappeltjes en besprenkel het geheel met de citroenmayonaise.
Tip: De aardappeltjes kunnen ook apart worden geserveerd, bijv door er puree van te maken.
Ingrediënten
- 400 gram winterwortels (2stuks)
- 300 gram pastinaak (2 stuks)
- 450 gram aardappelen
- 1 rode ui
- 150 gram rode paprika (1 stuks)
- De SmaakTuijn Ras el hanout
- 2 zalmfilets
- 1 citroen (bio)
- 4 eetlepels mayonaise
- Ovenschaal
- Olijfolie (uit keukenkastje)