Ga naar de inhoud

De smaak: Ras el hanout

Ras el hanout - De SmaakTuijn

Smaakbrenger uit de Noord-Afrikaanse keuken. Een rijke inhoud met o.a. anijs, laos en roos.

Haal onze smaken in huis!

Volg de stappen:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Schil de wortelen en pastinaak en snij ze in dunne reepjes.
  3. Schil de aardappelen en snij in partjes.
  4. Pel de rode ui en snij in halve ringen.
  5. Kook de wortelen, pastinaak en aardappeltjes beetgaar.
  6. Snij de rode paprika in dunne repen.
  7. Giet de groenten en aardappelen af en doe het in een ovenschaal.
  8. Voeg de paprika en uienringen toe.
  9. Meng de Ras el hanout melange met een geode scheut olie en besprenkel dit over de groenten.
  10. Hussel dit goed door en zet dit ca. 15 minuten in de oven.
  11. Schep de groenten halverwege even om.
  12. Dep de zalmfilets droog met keukenpapier en zet ze ca 12 minuten in de hete oven.
  13. Was en rasp de schil van de citroen en pers het sap uit.
  14. Meng de mayonaise met de citroenrasp en het sap en voeg een beetje water toe.
  15. Serveer de zalm met de groenten en de aardappeltjes en besprenkel het geheel met de citroenmayonaise.

Tip: De aardappeltjes kunnen ook apart worden geserveerd, bijv door er puree van te maken.

Zalm ras el hanout met groentereepjes - De SmaakTuijn

Ingrediënten

  • 400 gram winterwortels (2stuks)
  • 300 gram pastinaak (2 stuks)
  • 450 gram aardappelen
  • 1 rode ui
  • 150 gram rode paprika (1 stuks)
  • De SmaakTuijn Ras el hanout
  • 2 zalmfilets
  • 1 citroen (bio)
  • 4 eetlepels mayonaise
  • Ovenschaal
  • Olijfolie (uit keukenkastje)

Meer interessante recepten

Toegestane bestandstypen: jpg, Max. bestandsgrootte: 128 MB.
Laat ons weten wat je bezighoudt. Heb je een vraag voor ons? Stel hem gerust.

Door het versturen van het formulier, accepteer je onze privacy voorwaarden