De smaak: Lente
              Heerlijke smaakmaker met oa dragen en bieslook. Zeer smaakvol in ei-gerechten en bij asperges.
Haal onze smaken in huis!Volg de stappen:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
 - Snij de courgette en de wortel in lange linten (bijv. met de kaasschaaf). Zorg dat de linten ongeveer even breed zijn.
 - Kook de wortellinten in ca. 10 minuten beetgaar. Voeg de laatste minuten de courgette toe.
 - Laat het goed uitlekken en dep het even droog met keukenpapier.
 - Bak de bosuitjes in ca. 3 minuten.
 - Klop de eieren los met de kookroom en voeg de Lente melange toe.
 - Voeg hier een handje geraspte kaas aan toe.
 - Voeg de gebakken bosuitjes toe.
 - Vet de ovenschaal in met wat olie. Giet de helft van het eimengsel in de ovenschaal.
 - Leg de plakken groenten van binnen naar buiten om en om in het eimengsel.
 - Giet de rest van het eimengsel er overheen.
 - Bak de quiche in ca. 30 minuten mooi goudbruin. Mocht de quiche in het midden nog iets vochtig zijn, bak dan nog even iets langer.
 - Serveer met een salade van bijv. spinazie pecannoten en wat geitenkaas.
 
Tip: Voor een extra beetje pit, bak de lente ui met wat spekreepjes en voeg dit toe aan het eimengsel.
              Ingrediënten
- 400 gram courgette (2 stuks)
 - 300 gram winterwortels (3 stuks)
 - 50 gram bosuitje (2 stuks)
 - 8 eieren
 - 100 ml kookroom
 - De SmaakTuijn Lente
 - 50 gram spinazie
 - 200 gram spinazie
 - 50 gram geitenkaas
 - 70 gram geitenkaas
 - Ronde ovenschaal (tjes)
 - Olijfolie (uit keukenkastje)