De smaak: Ras el hanout

Smaakbrenger uit de Noord-Afrikaanse keuken. Een rijke inhoud met o.a. anijs, laos en roos.
Haal onze smaken in huis!Volg de stappen:
- Verwarm de oven op 180 graden.
- Snij alle groentes zoals de paprika, aubergine, wortel en venkel in blokjes. Dit kan grof of minder grof, net waar je van houdt.
- Snij de ui en 1 teentje knoflook fijn.
- Meng de Ras el hanout melange met een flinke scheut olijfolie.
- Wel de abrikozen en de rozijnen in lauw water.
- Bedek de ovenplaat met bakpapier.
- Meng alle gesneden groeten, ui en knoflook met de Ras el hanout marinade. Hussel alles goed door elkaar.
- Schep het mengsel op de bakplaat.
- Zet de plaat in de oven en bak het gaar ca. 20 minuten (afhankelijk van hoe grof de groenten gesneden is).
- Bereid de couscous zoals vermeld op de verpakking.
- Was de citroen en rasp de schil.
- Haal de plaat uit de oven.
- Voeg de amandelen en het gewelde fruit aan het groentemengsel toe en meng de couscous erdoor heen.
- Kruimel kleine blokjes feta en de citroenschilsnippers over de couscous.
- Serveer met 4 eetlepels hummus.
- Pers de overgebleven citroen uit en sprenkel naar smaak over het gerecht.
Tip: Wil je de feta en amandelen vervangen door een stukje kipfilet? Bak deze mee op de baktray.

Ingrediënten
- 150 gram paprika 1 stuks
- 300 gram aubergine 1 stuks
- 200 gram winterwortels 2 stuks
- 200 gram venkel 1 stuks
- 1 rode ui
- 2 teentjes knoflook
- De SmaakTuijn Ras el hanout
- handje abrikozen
- handje rozijnen
- 275 gram couscous bijv. van kikkererwten
- 1 biologische citroen
- 150 gram ongezouten amandelen
- 200 gram feta
- 200 gram hummus zelfgemaakt indien zonder zout
- Olijfolie uit keukenkastje
- Bakpapier uit keukenkastje