De smaak: Salsa
Mexicaanse combinatie, heerlijk in salades en lichte mexicaanse gerechten.
Haal onze smaken in huis!Volg de stappen:
- Snij de paprika in kleine stukjes.
- Snipper de ui, de knoflook en de peper fijn en fruit deze met een scheut olijfolie aan.
- Voeg de paprika toe en bak het even mee.
- Voeg het water toe en breng het geheel aan de kook.
- Voeg de Salsa melange toe en roer goed door.
- Spoel de mais en de kidneybonen af en laat ze uitlekken. Voeg de helft toe aan de pan.
- Voeg de gezeefde tomaten toe en roer het geheel goed door.
- Mix met een staafmixer de soep tot een glad mengsel.
- Voeg de resterende mais, paprika en kidneybonen toe.
- Serveer de soep met wat fijngesneden koriander, zure room en brood en/of nacho chips naar smaak.
Tip: Beetje extra limoen en bosui door de soep maakt het extra lekker pittig.
Ingrediënten
- 350 gram puntpaprika (3 stuks)
- 1 rode ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode peper
- 1 liter water
- De SmaakTuijn Salsa
- 150 gram mais
- 600 gram kidneybonen
- 400 gram tomaten gezeefd
- Verse koriander
- 200 gram crème fraîche
- Turks brood
- Nacho chips
- Eventueel limoen en bosui
- Staafmixer keukenkastje