Mexicaans – Mexicaanse Taco’s

Italiaans – Gnocchi
8 september 2023
Curry – Roti met Kip Curry
8 september 2023

o Verwarm de oven voor op 190 graden.
o Snij de knolselderij met een scherp mes in fijne reepjes.
o Snij de ui en peper fijn.
o Snij de kip in reepjes.

• Meng de Mexicaanse kruiden met een flinke scheut olie.
• Meng in een ovenschaaltje de kip met de helft van de kruidenmarinade en zet het gedurende 12-15 minuten in de oven.
• Bak de ui licht aan en voeg de andere helft van de marinade toe.
• Voeg de gesneden kool en knolselderij erbij en doe de deksel op de pan. Laat stoven op een lage temperatuur. Af en toe omscheppen.
• Snij de tomaatjes in stukjes.
• Maak de avocado’s schoon en prak deze met de vork fijn.
• Breng op smaak met peper uit de molen en sap van de limoen en voeg de tomaatjes toe.
• Verwarm de taco’s volgens de aanwijzing op de verpakking.

o Haal de taco’s en kip uit de oven.
o Vul de taco’s met een laagje kool, daarop wat kip en de avocado-tomaten salade.
o Top af met de crème fraîche en wat koriander.
o Serveer met de overgebleven kool en avocado mix.

 


Tip:
Hou je van vis? Vervang de kip door verse zalm.