Ras el hanout – Couscous ras el hanout

Garam masala – Tikka Masala
8 september 2023
Italiaans – Bolognese
4 oktober 2023
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snij alle groentes zoals de paprika, aubergine, wortel en venkel in blokjes. Dit kan grof of minder grof, net waar je van houdt.
  • Snij de ui en 1 teentje knoflook fijn.
  • Meng de Ras el hanout kruiden met een flinke scheut olijfolie.
  • Wel de abrikozen en de rozijnen in lauw water.
  • Bedek een ovenplaat met bakpapier.
  • Hussel alle gesneden groenten, ui en knoflook goed door elkaar voordat je ze op de ovenplaat legt.
  • Voeg de olijfolie-Ras el hanout marinade toe en hussel alles goed door elkaar.
  • Zet de plaat in de oven en bak het gaar in ca. 20 minuten (afhankelijk van hoe grof de groenten gesneden is). Halverwege even omhusselen.
  • Bereid de couscous zoals vermeld op de verpakking.
  • Was de citroen en rasp de schil.
  • Haal de plaat uit de oven.
  • Voeg de amandelen en het gewelde fruit aan het groentemengsel toe. En meng de couscous er doorheen.
  • Kruimel kleine blokjes feta en de citroenschil snippers over de couscous.
  • Serveer met 4 eetlepels hummus.
  • Pers de overgebleven citroen uit en sprenkel naar smaak over het gerecht.
Tip: Wil je de feta en amandelen vervangen door een stukje kipfilet? Bak deze mee op de baktray.