Zuurkool Masala

Pompoen wortel Masala met ei
8 november 2023
Curry vega
8 november 2023
  • Schil de knolselderij en aardappel en snij in kleine blokjes.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Kook de knolselderij en aardappel gaar.
  • Snipper ondertussen de ui fijn en fruit dit in een scheutje olie.
  • Voeg de Garam Masala kruiden toe en laat het even lekker sudderen voor een fijne smaak.
  • Schil de appel in stukjes.
  • Voeg de zuurkool en appel aan het kruidenmengsel toe.
  • Voeg 50 ml room toe en roer goed door.
  • Giet de knolselderij en aardappel af en pureer tot een glad mengsel.
  • Voeg wat boter en scheutje melk toe en eventueel wat peper voor een wat pittigere smaak.
  • Schep het zuurkoolmengsel over in een ovenschaal en bedek het met de puree en wat paneermeel.
  • Bak het geheel in ca 20 minuten gaar.
  • Serveer de tikka masala op een bedje van spitskool en bloemkoolrijst.

Tip: Serveer de maaltijd met runderworstjes