De smaak: Curry
Pikante smaakmaker op vele manieren te variëren, bijv. prei, Surinaamse roti of een Indiase schotel. Met kurkuma, komijn en koriander. Kurkuma staat bekend om zijn ondersteunende werking voor het immuunsysteem.
Haal onze smaken in huis!Volg de stappen:
- Schil de zoete aardappelen en koolraap en snij deze in kleine blokjes.
- Snipper de ui en de knoflook heel fijn.
- Doe een scheut olie in een grote braad- of soeppan en laat warm worden.
- Fruit hierin de ui en de knoflook glazig (niet te hoog vuur).
- Doe de Curry melange erbij.
- Laat gedurende 3-4 minuten bakken, schep regelmatig om. Door het bakken van de kruiden krijgt het extra smaak.
- Doe de zoete aardappelen en koolraap erbji en roer flink om.
- Voeg 400 ml water toe.
- Zet vuur laag en laat ca 30 minuten sudderen tot de zoete aardappelen en koolraap gaar zijn.
- Voeg de kokosmelk toe en beoordeel hoeveel water je nog wilt toevoegen.
- Laat de soep even goed heet worden, maar het hoeft niet te koken.
- Voeg limoensap toe.
- Verdeel de soep over 4 kommen of soepborden en garneer met de groentechips.
Tip: Doe onderin de soepkom of bord reepjes vlees of tofu. Lekker voor de bite.
Ingrediënten
- 600 gram zoete aardappel
- 400 gram kokos melk
- 2 Rode uien
- 3 teentjes knoflook
- De SmaakTuijn Curry
- 250 ml kokos melk
- 1 limoen
- 100 gram groentechips
- Olijfolie (keukenkastje)
- Soeppan