De smaak: Curry

Pikante smaakmaker op vele manieren te variëren, bijv. prei, Surinaamse roti of een Indiase schotel. Met kurkuma, komijn en koriander. Kurkuma staat bekend om zijn ondersteunende werking voor het immuunsysteem.
Haal onze smaken in huis!Volg de stappen:
- Schil de pastinaak en snij deze in blokjes.
- Halveer de aardappelen.
- Snipper de ui, de knoflook en het pepertje fijn.
- Snij de kipfilet in blokjes of reepjes.
- Fruit de ui, de knoflook in olijfolie glazig op niet te hoog vuur. En voeg de peper toe.
- Voeg de kipfilet en de Curry melange toe en roer door.
- Bak gedurende 5 minuten op halfhoog vuur en schep regelmatig om, zodat de kip bijna gaar is.
- Kook ondertussen de eieren in 8 minuten.
- Doe de aardappelen en pastinaakblokjes bij het kipmengsel.. Voeg ook de tomaatblokjes toe en roer goed om.
- Zet vuur laag en laat ca. 15 minuten sudderen met de deksel op de pan, tot de aardappelen en pastinaak gaar zijn. Hou het vocht een beetje in de gaten en voeg eventueel extra toe.
- Dop ondertussen de kousenband en snij die in stukken van ongeveer 4 cm. Kook deze gaar.
- Verwarm de rotivellen, vlak voor gebruik.
- Snij het gekookte ei door de helft en dien alles tegelijk op.
Tip: Maak het gerecht een dag van tevoren. Het wint nog meer aan smaak doordat de kruiden dan lekker door het hele gerecht trekken. En je hebt zomaar een dag dat je niet hoeft te koken 😉

Ingrediënten
- 400 gram pastinaak
- 500 gram Voorgekookte aardappelen
- 2 middelgrote Rode uien
- 3 teentjes knoflook
- 1 rode peper
- 400 gram kipfilet
- De SmaakTuijn Curry
- 4 eieren
- 400 gram tomatenblokjes blik
- 500 gram kousenband of sperziebonen
- 4 rotivellen toko of supermarkt
- Olijfolie keukenkastje