De smaak: Ras el hanout

Smaakbrenger uit de Noord-Afrikaanse keuken. Een rijke inhoud met o.a. anijs, laos en roos.
Haal onze smaken in huis!Volg de stappen:
- Maak de broccoli schoon en snijd ze in gelijke kleine stukjes en kook het even kort.
- Schil de stelen van de broccoli, snij deze in reepjes en hou ze apart (zie tip)
- Halveer de tomaatjes.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Ris de blaadjes van de muntstengel en snij het blad heel fijn.
- Boen de citroen schoon en rasp de citroen.
- Doe het gehakt in een kom.
- Voeg de citroenrasp, een flinke schap ricotta, de helft van de ras el hanout melange en de helft van de verse munt toe.
- Meng het gehakt goed door elkaar en maak er 12 balletjes van.
- Spoel de kikkererwten goed af en laat het uitlekken en doe ze in een ovenschaal.
- Voeg de broccoli en de tomaatjes toe.
- Meng de andere helft van de Ras el hanout melange met wat olie en meng dit door de groenten.
- Leg de gehaktballetjes erop.
- Gaar de groenten en gehakt in ca 20 minuten in de oven.
- Maak van de overgebleven ricotta, sap van de citroen en muntblaadjes een fijne dip.
- Serveer het gehakt-groentemengsel met de ricotta dip.
Tip: Doe de overgebleven reepjes broccoli in een andere ovenschaal in de oven en laat ze garen. Of doe ze in de airfryer. Lekker om mee te dippen.

Ingrediënten
- 600 gram broccoli roosjes (stelen apart houden)
- 250 gram kleine tomaatjes
- 3 stengels verse munt
- 1 biologische citroen
- 300 gram rundergehakt
- 250 gram ricotta
- De SmaakTuijn Ras el hanout
- 800 gram kikkererwten
- Olijfolie (uit keukenkastje)