Ga naar de inhoud

De smaak: Ras el hanout

Ras el hanout - De SmaakTuijn

Smaakbrenger uit de Noord-Afrikaanse keuken. Een rijke inhoud met o.a. anijs, laos en roos.

Haal onze smaken in huis!

Volg de stappen:

  1. Maak de broccoli schoon en snijd ze in gelijke kleine stukjes en kook het even kort.
  2. Schil de stelen van de broccoli, snij deze in reepjes en hou ze apart (zie tip)
  3. Halveer de tomaatjes.
  4. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  5. Ris de blaadjes van de muntstengel en snij het blad heel fijn.
  6. Boen de citroen schoon en rasp de citroen.
  7. Doe het gehakt in een kom.
  8. Voeg de citroenrasp, een flinke schap ricotta, de helft van de ras el hanout melange en de helft van de verse munt toe.
  9. Meng het gehakt goed door elkaar en maak er 12 balletjes van.
  10. Spoel de kikkererwten goed af en laat het uitlekken en doe ze in een ovenschaal.
  11. Voeg de broccoli en de tomaatjes toe.
  12. Meng de andere helft van de Ras el hanout melange met wat olie en meng dit door de groenten.
  13. Leg de gehaktballetjes erop.
  14. Gaar de groenten en gehakt in ca 20 minuten in de oven.
  15. Maak van de overgebleven ricotta, sap van de citroen en muntblaadjes een fijne dip.
  16. Serveer het gehakt-groentemengsel met de ricotta dip.

Tip: Doe de overgebleven reepjes broccoli in een andere ovenschaal in de oven en laat ze garen. Of doe ze in de airfryer. Lekker om mee te dippen.

Gehaktballetjes en gegrilde groenten in Ras el hanout - De SmaakTuijn

Ingrediënten

  • 600 gram broccoli roosjes (stelen apart houden)
  • 250 gram kleine tomaatjes
  • 3 stengels verse munt
  • 1 biologische citroen
  • 300 gram rundergehakt
  • 250 gram ricotta
  • De SmaakTuijn Ras el hanout
  • 800 gram kikkererwten
  • Olijfolie (uit keukenkastje)

Meer interessante recepten

Toegestane bestandstypen: jpg, Max. bestandsgrootte: 128 MB.
Laat ons weten wat je bezighoudt. Heb je een vraag voor ons? Stel hem gerust.

Door het versturen van het formulier, accepteer je onze privacy voorwaarden