Ga naar de inhoud

De smaak: Italiaans

Italiaans - De SmaakTuijn

Hiermee haal je de authentieke Italiaanse geuren in je keuken van o.a. tijm en marjolein.

Haal onze smaken in huis!

Volg de stappen:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snij de pompoen, courgette, bleekselderij en ui in blokjes.
  3. Doe de gesneden groenten, tomatenblokjes, bonen, ui en knoflook in de ovenschaal.
  4. Meng de Italiaanse melange met een flinke scheut olie en meng het goed door het groentemengsel.
  5. Rooster het ca. 20 minuten in de oven en schep halverwege om.
  6. Bak op heel laag vuur de pijnboompitjes licht bruin en haal ze uit de pan.
  7. Haal het groentemengsel uit de oven en pureer het geheel.
  8. Doe wat olie in een pan en bak de gnocchi op. Dit geeft een heerlijk fijn knapperig effect. Koken maakt gnocchi wat 'melig'.
  9. Serveer de knapperige gnocchi met de groentestoof op een bedje van rucola. Sprenkel de pijnboompitjes over het geheel.

Tip: Wil je het aanvullen met een stukje vlees? Vervang de bonen door 300 gram gebakken stukjes kip.

Gnocchi - De SmaakTuijn

Ingrediënten

  • 400 gram pompoen (1 zakje voorgesneden of fles pompoen)
  • 300 gram courgette (1 stuks)
  • 100 gram bleekselderij (3 stengels)
  • 400 gram tomatenblokjes (1 blik)
  • 400 gram cannellini bonen (1 blik)
  • 3 teentjes knoflook
  • De SmaakTuijn Italiaans
  • 35 gram pijnboompitjes
  • 500 gram gnocchi
  • 85 gram rucola sla
  • Olijfolie (uit keukenkastje)
  • Ovenschaal

Meer interessante recepten

Toegestane bestandstypen: jpg, Max. bestandsgrootte: 128 MB.
Laat ons weten wat je bezighoudt. Heb je een vraag voor ons? Stel hem gerust.

Door het versturen van het formulier, accepteer je onze privacy voorwaarden