De smaak: Italiaans
Hiermee haal je de authentieke Italiaanse geuren in je keuken van o.a. tijm en marjolein.
Haal onze smaken in huis!Volg de stappen:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snij de pompoen, courgette, bleekselderij en ui in blokjes.
- Doe de gesneden groenten, tomatenblokjes, bonen, ui en knoflook in de ovenschaal.
- Meng de Italiaanse melange met een flinke scheut olie en meng het goed door het groentemengsel.
- Rooster het ca. 20 minuten in de oven en schep halverwege om.
- Bak op heel laag vuur de pijnboompitjes licht bruin en haal ze uit de pan.
- Haal het groentemengsel uit de oven en pureer het geheel.
- Doe wat olie in een pan en bak de gnocchi op. Dit geeft een heerlijk fijn knapperig effect. Koken maakt gnocchi wat 'melig'.
- Serveer de knapperige gnocchi met de groentestoof op een bedje van rucola. Sprenkel de pijnboompitjes over het geheel.
Tip: Wil je het aanvullen met een stukje vlees? Vervang de bonen door 300 gram gebakken stukjes kip.
Ingrediënten
- 400 gram pompoen (1 zakje voorgesneden of fles pompoen)
- 300 gram courgette (1 stuks)
- 100 gram bleekselderij (3 stengels)
- 400 gram tomatenblokjes (1 blik)
- 400 gram cannellini bonen (1 blik)
- 3 teentjes knoflook
- De SmaakTuijn Italiaans
- 35 gram pijnboompitjes
- 500 gram gnocchi
- 85 gram rucola sla
- Olijfolie (uit keukenkastje)
- Ovenschaal