Ga naar de inhoud

De smaak: Italiaans

Italiaans - De SmaakTuijn

Hiermee haal je de authentieke Italiaanse geuren in je keuken van o.a. tijm en marjolein.

Haal onze smaken in huis!

Volg de stappen:

  1. Snij de boerenkool fijn (indien nog ongesneden).
  2. Snij de paprika en courgette in kleine stukjes.
  3. Schil de aardappelen en knolselderij en snij in stukken.
  4. Zet de aardappelen en knolselderij net onder water. Leg de boerenkool er bovenop en sluit de pan af.
  5. Kook samen in ca. 20 minuten gaar.
  6. Bak de spekjes krokant.
  7. Snij de peper in kleine stukjes en voeg toe aan de spekjes.
  8. Voeg de paprika en courgette toe en bak even mee.
  9. Voeg de Italiaanse melange toe en roer goed door.
  10. Giet de aardappelen, knolselderij en boerenkool af en voeg wat melk toe.
  11. Voeg de Italiaanse groentenmix en spekjes toe en stamp het geheel even door.
  12. Bak de hele plakjes parmaham krokant in een droge pan.
  13. Serveer de stamppot met de crunchy parmaham.

Tip: Eet je geen vlees? Laat de spek en parmaham achterwege. Vervang de parmaham door krokant gebakken uitjes.

Italiaanse boerenkool stamppot - De SmaakTuijn

Ingrediënten

  • 300 gram boerenkool
  • 150 gram paprika (1 stuks)
  • 300 gram courgette 1 stuks
  • 400 gram aardappelen
  • 400 gram knolselderij
  • 100 gram spekblokjes
  • 1 rode peper
  • De SmaakTuijn Italiaans
  • scheutje melk
  • 100 gram Italiaanse parmaham

Meer interessante recepten

"*" geeft vereiste velden aan

Toegestane bestandstypen: jpg, Max. bestandsgrootte: 128 MB.
Laat ons weten wat je bezighoudt. Heb je een vraag voor ons? Stel hem gerust.

Door het versturen van het formulier, accepteer je onze privacy voorwaarden